Idag är en sur dag på börsen

Idag är en sur dag på börsen

Börsen öppnar dagen negativt. Detta är begrepp som kan förvilla om man inte är insatt. Att börsen är sur eller att den öppnar negativt betyder inte att alla aktier på marknaden går dåligt. Det man utgår från är de breda index där ett noga utvalt antal bolag ingår.

Vi ska inte ge oss in i att komma med aktietips eller rekommendera vilka fonder som är köpvärda. Värden idag är väldigt orolig på så många sätt och alla måste göra sin egen analys.

De senaste åren har vi haft en situation i världen som har försvårat konsumtion och resande vilket har gjort att många ekonomier i världen har bromsats in. När vi nu såg ljuset i tunneln följdes detta upp av oroligheter i västvärden med stormakter som förstör för andra.

Vi hoppas att detta snart ska få ett slut så att vi kan komma tillbaka till normala dagar med en börs som inte är sur och som inte öppnar negativt. Den annalkande sommaren kan förhoppningsvis ge värme till båda hjärta och kropp så att världen kan få vara en lite bättre plats än vad den är nu.

Vilket sätt att inleda denna storsatsning, eller vad säger ni? Även om det första ämnet blev i moll är det viktiga samhällsfrågor som behöver lyftas. För att avsluta mer positivt plockar jag in ett till foto till museet som förhoppningsvis kan få er att tänka på att det finns vänlighet och omtanke i världen trots allt vi ser. Ha en bra dag!